De Voor- en Nadelen van Houtskeletbouw

De Voor- en Nadelen van Houtskeletbouw

De Voor- en Nadelen van Houtskeletbouw

Wat is houtskeletbouw?

Houtskeletbouw heeft als bouwmethode  niet alleen in België, maar ook wereldwijd een stevige reputatie opgebouwd. Waarom? Houtskeletbouw is een ecologisch én duurzaam alternatief voor een traditioneel gemetselde woning. De dragende structuur bestaat uit een frame van houten balken dat volledig op maat gemaakt wordt in een atelier. Nadien worden deze binnenwanden getransporteerd naar- en gemonteerd op de werf. 

Luchtdicht isoleren en gedetailleerd afwerken? Dubbelcheck! 

Wist u dat een houtskeletbouw woning instapklaar gerealiseerd kan worden in een periode van 3 à 4 maanden? Van de fundering tot plaatsing.


Houtskeletbouw Voordelen

Snelle montage │ Eenvoudige installatie op de werf, want binnen een aantal werkdagen staat de stevige houten constructie. Nadien kan u meteen beginnen met de afwerking van uw energiezuinige woning, zoals het plaatsen van de ramen. Als mooie surplus is het bouwproces minder afhankelijk van weersomstandigheden. 

Isolatie │ De wanden, vloeren en het dak hebben een sterk isolerend vermogen. Naast isolatievoorwaarden, beantwoordt uw woning ook aan de thermische en akoestische vereisten. Het resultaat? U profiteert het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat en een daling van uw energiefactuur. 

Afwerking op maat│ De afwerkingsmogelijkheden zijn divers, van een bakstenen buitengevel of buitenpleister tot gevelplaten of houten gevelbekleding. 

Lange levensduur │ Houtskeletbouw is even duurzaam als traditionele woningbouw. Bovendien werken wij alleen met de beste materialen die beschermd worden tegen wind en vocht. 

Uitbouw woning │ Hout is een lichtgewicht, waardoor het eenvoudig is om uw passief huis uit te breiden. U bespaart op de fundering, want meestal moet deze niet aangepast worden.


Houtskeletbouw Nadelen

Bouwen met hout is aan stevige opmars bezig, maar toch merken we dat er onterecht nog een aantal typische vooroordelen bestaan. Wij willen deze mythes uit de wereld helpen en komen graag langs om u correct te informeren. Geen bestofte verkooppraatjes, maar onderbouwde kennis. Beloofd!

Wilt u een houtskeletbouw woning bouwen? Of wilt u meer weten over houtskeletbouw voor- en nadelen?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x