De Voor- en Nadelen van Houtskeletbouw

De Voor- en Nadelen van Houtskeletbouw

De Voor- en Nadelen van Houtskeletbouw

De voor- en nadelen van houtskeletbouw

Indien u aan een nieuwbouwproject met houtskeletbouw begint, heeft u zich wellicht al afgevraagd wat de voor- en nadelen ervan zijn. Het is belangrijk om u niet te laten misleiden door vooroordelen. Lees snel verder en ontdek de voor- en nadelen van houtskeletbouw.


Wat is houtskeletbouw en wat zijn de voor- en nadelen?

Houtskeletbouw heeft als bouwmethode niet alleen in België, maar ook wereldwijd een stevige reputatie opgebouwd. Waarom? Houtskeletbouw is een ecologisch én duurzaam alternatief voor een traditioneel gemetselde woning. De dragende structuur bestaat uit een frame van houten balken dat volledig op maat gemaakt wordt in een atelier. Nadien worden deze binnenwanden getransporteerd naar en gemonteerd op de werf.

Houtskeletbouw: voordelen

  • Snelle montage │ Eenvoudige installatie op de werf, want binnen een aantal werkdagen staat de stevige houten constructie. Nadien kan u meteen beginnen met de afwerking van uw energiezuinige woning, zoals het plaatsen van de ramen. Als mooie surplus is het bouwproces minder afhankelijk van weersomstandigheden.
  • Isolatie │ De wanden, vloeren en het dak hebben een sterk isolerend vermogen. Naast isolatievoorwaarden, beantwoordt uw woning ook aan de thermische en akoestische vereisten. Het resultaat? U profiteert het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat en een daling van uw energiefactuur.
  • Afwerking op maat│ De afwerkingsmogelijkheden zijn divers, van een bakstenen buitengevel of buitenpleister tot gevelplaten of houten gevelbekleding.
  • Lange levensduur │ Houtskeletbouw is even duurzaam als traditionele woningbouw. Bovendien werken wij alleen met de beste materialen die beschermd worden tegen wind en vocht.
  • Uitbouw woning │ Hout is een lichtgewicht, waardoor het eenvoudig is om uw passief huis uit te breiden. U bespaart op de fundering, want meestal moet deze niet aangepast worden.

De nadelen van houtskeletbouw

Bouwen met hout is aan stevige opmars bezig, maar toch merken we dat er onterecht nog een aantal typische vooroordelen bestaan. Het is echter belangrijk om goed te weten wat de echte voor- en nadelen van houtskeletbouw zijn. Wij willen deze mythes uit de wereld helpen en komen graag langs om u correct te informeren. Geen bestofte verkooppraatjes, maar onderbouwde kennis. Beloofd!

Neem contact met ons op en ontdek nog meer voor- en nadelen

Wilt u een houtskeletbouw woning bouwen? Of wilt u meer weten over de voor- en nadelen van houtskeletbouw? Hopelijk heeft u ondertussen al een beter beeld van de voor- en nadelen van houtskeletbouw, maar neem gerust contact met ons op via ons online contactformulier. U kunt ons ook steeds bellen op het nummer 0479/40 99 53 of u kunt mailen naar info@buildme.be. Build M.E. is gevestigd in Aarschot en is voor houtskeletopbouw onder andere actief in Antwerpen en Leuven.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x