Waarom kiezen voor houtskelet?

Waarom kiezen voor houtskelet?

Waarom kiezen voor houtskelet?

Ecologisch Bouwen met Houtskeletbouw

Wanneer je kiest voor ecologisch bouwen, is een houtskeletbouw woning dé oplossing.

Een beperkte CO²-uitstoot

Het gebruik van hout in zijn natuurlijkste vorm is een stuk ecologischer als het gebruik van beton of steen. Bij deze laatsten komt er tijdens een heus productieproces veel meer CO² vrij. Zowel de verwerking van hout tot een houtskeletwand als het transport ervan vergt minder energie en levert een lagere CO²-uitstoot.

Hout is bovendien een hernieuwbare grondstof. Elk uur van de dag én nacht worden er in Europa 3 voetbalvelden bos aangeplant. 

Snellere bouwtijd

Omdat alles op voorhand wordt gefabriceerd is je huis sneller af. Dit betekent minder energieverbruik tijdens de bouwperiode. 

De wanden van een houtskelet woning moeten - in tegenstelling tot  gemetste muren - niet meer drogen. Je hebt dus geen bouwdroger nodig, wat tijd, energie én geld bespaart.

Houtskeletbouw woning in opbouw.

Hout isoleert goed

Hout voelt nooit koud aan en isoleert goed. Doordat je isolatie kunt plaatsen in de holtes van het houtskelet behaal je eenzelfde isolatiewaarde met een dunnere houten wand ten opzichte van een traditionele wand. Je spaart dus energie-kosten, maar ook ruimte in je woning!

Ook vloeren kunnen makkelijk worden geïsoleerd zodat er minder warmte van de beneden- naar de bovenverdieping ontsnapt.

Houtskelet is licht in gewicht

Door het lage gewicht heb je een minder massieve fundering nodig. Je bespaart dus in kosten en in gebruik van materialen zoals beton en staal, die zorgen voor CO²-uitstoot.

Recycleerbaar Resthout

Het resthout van een houtskeletwoning kan worden gerecycleerd voor andere bouw-toepassingen, voor creatieve houten meubels of als brandstof voor verwarming.

Wil je meer informatie over ecologisch bouwen met houtskeletbouw? Of de bouw van jouw woning of aanbouw plannen?  

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x