Duurzaam Bouwen

Duurzaam Bouwen

Duurzaam Bouwen

Verstandig bouwen

Alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten en daarom kiezen wij bewust voor natuurlijk bouwmateriaal uit hout. Hout is een milieuvriendelijk product dat langer mee gaat en energiebesparend werkt. 

Duurzaam bouwen

Hout is een duurzame en hernieuwbare grondstof. Bovendien kan het resthout van een houtskeletwoning hergebruikt en gerecycleerd worden voor nieuwe bouwconcepten, kunst, meubilair of verwarming. 

Een houtskeletwoning heeft een sterk vochtregulerend vermogen wat zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Ecologisch bouwen

Bouwen met hout vermindert de CO²-uitstoot. Waarom? Wij werken met hout uit duurzaam beheerde bossen, waar volwassen bomen worden vervangen door nieuwe aanplantingen die op hun beurt opnieuw koolstofdioxide absorberen en zuurstof uitademen. 

Wist u dat we bij het productieproces van één m³ hout tussen 0,7 en 1,1 ton CO² uitsparen in vergelijking met beton of steen? 

Energiezuinig bouwen 

Het transport naar de werf gebeurt op energiezuinige manier en we garanderen kwaliteit bij de montage. Is de ruwbouw klaar? Dan vullen we de holtes in het houtskelet op met soepel isolerend materiaal. Een woning in houtskelet heeft zeer goede isolerende eigenschappen in vergelijking met staal of beton. Hierdoor kan u besparen op vaste kosten van elektriciteit en verwarming.

Houtskeletbouw is een snelle bouwmethode. Ervaren vakmannen fabriceren houten wanden in een state-of-the-art houtatelier. De montage neemt slechts een aantal dagen in beslag. Dit betekent minder energieverbruik tijdens het bouwproces. 

Wilt u verstandig en duurzaam bouwen met houtskeletbouw?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x